Evinizdeki temizlik malzemelerinin olduğu dolabın dikişleri mi patlıyor? Fayans, ahşap, laminat, seramik, cam, emaye, paslanmaz çelik: Evdeki hemen hemen tüm yüzeyler ve malzemeler için özel temizlik ürünleri vardır. Ama her biri için gerçekten bir temizlik maddesine ihtiyacınız var mı? Hayır.
Yaklaşan bahar temizliğine rağmen, her türlü temizlik ürünü alarak kendinizi fazla yormayın . Bu temizlik malzemelerinin çoğu, başka bir ürünle kolaylıkla değiştirilebilinir ve aynı temizleme performansını elde edebilirsiniz.
1. Çok amaçlı veya evrensel (genel yüzey) temizleyici malzemeler
Herhangi bir evde evrensel (genel) bir temizleyici eksik olmamalıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, çok amaçlı temizleyici çoğu yüzeyi temizlemek için uygundur. Silinebilir yüzeylerin ve ayrıca zeminlerin temizliğinde kullanılabilir. Bir istisna: Çok amaçlı temizleyici, içerdiği yüzey aktif maddeler nedeniyle ahşap yüzeyler için uygun değildir. Burada özel bir ahşap temizleyici kullanmak daha iyidir. Üniversal temizleyiciye ek olarak, kabartma tozu , evin birçok alanı için de uygundur .
2. Sirkeli temizlik malzemeleri
Sirkeli temizleyicideki asit yalnızca lavabo, küvet, fayans ve armatürlerdeki kireç kalıntılarını gidermekle kalmaz, aynı zamanda aynaları temizlemek için de uygundur. İnatçı kireç kalıntıları için seyreltilmemiş veya seyreltilmiş olsun: Çok su kullanılan her yerde (yani mutfakta ve banyoda), sirkeli temizleyici, kurum içi temizlik ekibinin vazgeçilmez bir parçasıdır.
3. Tuvalet temizleyicisi
Kalın tuvalet temizleyicisi, klozetin içine yapışır ve özellikle kısa bir maruz kalma süresinden sonra (15-20 dakika) birikintilere karşı etkilidir. Tuvalet temizlik malzemelerini satın alırken, şişenin klozet kenarının altına girmek için kullanabileceğiniz kıvrımlı bir boyun kısmına sahip olduğundan emin olun. Tuvalet fırçası, kiri temizlemek için ideal bir destektir – başka aletlere ihtiyacınız yoktur.
4. Aşındırıcılar
Temizlik maddesi dolabında mutlaka bulunması gereken, denenmiş ve test edilmiş ovma maddesidir (ovma sütü olarak da adlandırılır). Sıvı aşındırıcı temizleyiciler, tebeşir, kuvars veya mermerden yapılmış yumuşak aşındırıcı parçacıklar içerir ve yüzeyi çizmeden daha yapışkan olan lekeleri ve birikintileri güvenilir bir şekilde çıkarır.
5. Bulaşık sabunu
Bulaşıklarınızı bulaşık makinesinde yıkasanız bile, evde her zaman bir şişe bulaşık deterjanı bulundurmalısınız. Bir yandan bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olmayan bulaşıkları temizlemek için kullanabilir ve mutfaktaki diğer birçok yüzeyde de kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanıyla temizledikten sonra, izleri önlemek için yüzeylerdeki kalıntıları nemli bir bezle silmek en iyisidir.
6. Ek olarak: Çeşitli bulaşık bezleri ve süngerleri
Nemli süngerler, her türden milyonlarca bakteri ve mikrop için ideal yaşam yeridir, bu nedenle bezler ve süngerler düzenli olarak 60 derecede yıkanmalı veya değiştirilmelidir. Ayrıca iki kullanım arasında tamamen kuruyabilmeleri gerekir, çünkü kuruması bakteri sayısını azaltır. Bu nedenle, düzenli olarak değiştirebilmeniz için az miktarda mutfak süngerleri ve bezleri bulundurmanız en iyisidir.
Bu temizleyiciler olmadan yapabilirsiniz:
- Cam temizleyicisi: Sirke, alkol veya ispirto ile karıştırılmış damıtılmış suyla aynayı standart bir cam temizleyicide olduğu gibi iz bırakmadan temizleyebilirsiniz.
- Fırın temizleyicisi : Fırının içindeki ve üzerindeki kirler ve tortular, bulaşık deterjanı ile de kolaylıkla giderilebilir. Bu aynı zamanda fırın spreylerinde bulunan ve solunum sistemini tahriş edebilen agresif iticileri de önler. Gerisini seramik ocaklar ve paslanmaz çelik süngerler için özel bir ocak kazıyıcı halleder.
- Paslanmaz çelik temizleyici: Evrensel bir temizleyiciyle gideremeyeceğiniz kirlilik yok! Daha inatçı birikintiler için ovma sütü destek olarak kullanılabilir.
- Banyo temizleyicileri: Sirke temizleyicileri ve tuvalet temizleyicileri sayesinde, özel banyo temizleyicilerine yaptığınız yatırımdan kendinize tasarruf edebilirsiniz.
En iyi temizlik ürünleri hangileridir?